Seminar homoseksualiteit en geloof

donderdag 9 juni 2016

De Wijngaard – Wilhelminalaan 3 te Zutphen
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur
Aanmelden verplicht via deze link

Open gesprekken over homoseksualiteit en geloven. Dat is het doel van Verscheurd, een initiatief van christenen die zelf van dichtbij met homoseksualiteit te maken hebben. Op donderdag 9 juni organiseert Verscheurd in Zutphen een regionaal seminar over homoseksualiteit. Een seminar voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven. De toegang is gratis, opgeven kan via www.verscheurd.nl/seminars.

Tijdens het seminar zal er informatie worden gegeven over homoseksualiteit. Ook zullen verhalen en ervaringen worden gedeeld. Dat is niet moeilijk, want de seminarleiders zijn zelf homo of lesbisch of zijn naaste-van. Uit eerste hand kunnen zij vertellen welke vooroordelen en onbegrip zij tegengekomen zijn, maar gelukkig ook over liefde en begrip die ze vonden. En over hun zoektocht in het geloof. Terwijl sommige christenen geloven dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties, voelen anderen zich geenszins bezwaard. Tijdens de seminars zullen de verschillende Bijbelse visies worden besproken, zonder dat er een standpunt gekozen wordt. Samen zijn wij op zoek naar veiligheid en eenheid. De avond begint om 20 uur en wordt gehouden in de Wijngaard aan de Wilhelminalaan 3 te Zutphen. De seminars worden landelijk druk bezocht en wegens een beperkt aantal plaatsen om de veiligheid in gesprek te waarborgen is aanmelden noodzakelijk: dit kan via www.verscheurd.nl/seminars.

Tags: ,