Nieuwe actiegroep 'Gays Against Guns' protesteert tegen wapenwetten


 
Bron: gay.nl

In New York heeft de actiegroep ‘Gays Against Guns’ (GAG) geprotesteerd tegen BlackRock, een grote investeerder met belangen in de wapenindustrie. GAG ontstond in de nasleep van de aanslag in Orlando en heeft inmiddels afdelingen in verschillende grote steden van de VS. Hun voornaamste doel is om de ‘levensgevaarlijke samenloop tussen homofobie en een gebrekkig wapenbeleid’ in de VS te beĆ«indigen.

Leden van GAG hielden de lobby van het hoofdkantoor van BlackRock een uur lang bezet. Eenmaal binnen gingen zij liggen alsof zij zelf het slachtoffer van een dodelijke schietpartij waren, een zogenaamde die-in. ‘Toen onze broeders en zusters werden neergeknald in een safe space, zeiden wij genoeg is genoeg’, vertelt een woordvoerder van GAG aan The Guardian. ‘BlackRock investeert in wapenfabrikanten als Smith & Wesson. Hun wapens zijn gebruikt bij slachtpartijen zoals die in Aurora, Colardo. En toch zegt BlackRock dat zij er niets tegen kunnen doen.’

‘Wij verwerpen alle zinloze geweldsdaden’
BlackRock wilde niet op het protest reageren, maar liet in een eerder statement weten dat hun klanten zelf kunnen kiezen voor portfolio’s zonder wapen-, tabak- of alchoholfabrikanten. ‘BlackRock hecht veel waarde aan diversiteit en steunt al jaren de LHBT-gemeenschap. We verwerpen alle zinloze geweldsdaden in welke vorm dan ook, zoals de recente tragedie in Orlando’, liet een woordvoerder weten.

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!