Roze Filmtip - Frida

maandag 5 september 2016

Filmtheater Luxor – Houtmarkt 64 te Zutphen
Maandag 5 september – 20.00 uur

Frida (Mexico/VS 2002)
Frida Kahlo raakt op haar achttiende zwaargewond bij een busongeluk dat haar voor het leven verminkt. Tijdens haar revalidatie begint ze te schilderen. Ze wordt ontdekt door kunstenaar Diego Rivera (Alfred Molina), met wie ze trouwt. Het stel vormt een prominente aanwezigheid in Amerikaanse kunstkringen. Terug in Mexico bieden ze onderdak aan de verbannen Russische leider Trotski, met wie Kahlo een affaire krijgt. Frida wordt de eerste Latijns Amerikaanse kunstenaar met een schilderij in het Louvre. Ze overlijdt in 1954, op 47-jarige leeftijd.
(Drama; 123 minuten)

Meer informatie over deze en andere films is te vinden via de website van Filmthetaer Luxor.

Tags: