Kinderboekenweek-spektakel met o.a. Mark Haayema

zondag 9 oktober 2016

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer: vanaf 11.00 uur
Kinderboekenweekspektakel – Toegang gratis
Mark Haayema treedt op vanaf 13.30 uur

Mark Haayema is mede bekend door ‘Joep!’
Over de lotgevallen van een schaapje dat anders is

Mark Haayema is geboren in 1985 in Hardenberg. Hij woont en schrijft tegenwoordig in Amsterdam. In 2011 verscheen zijn eerste prentenboek ‘De held van alle helden’ (Gottmer). Daarna volgden ‘Joep!’ (Gottmer), ‘De vriendelijke draak’ (Azul Kids) en ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ (Azul Kids). Naast kinderboeken schrijft Mark theatervoorstellingen voor onder anderen Herman van Veen en Kikker. Ook is hij als acteur en poppenspeler te zien (geweest) in bijvoorbeeld Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis, Koekeloere, War Horse en Ja zuster, nee zuster.

2015-10-11 mark-haayema
(Mark Haayema)

Over ‘Joep!’:
Joep het schaap stottert, vooral als hij zich druk maakt, en dat is best lastig als je iets heel belangrijks wilt vertellen. En wat helemaal vervelend is, is dat Joeps vrienden hem niet laten uitpraten en steeds zijn zinnen voor hem af proberen te maken. Gelukkig is Dirk net in de wei naast Joep komen wonen, en Dirk wil best wel naar Joep luisteren…

“De taal van kinderen is eerlijk en schaamteloos.
Met de meest simpele woorden, kun je het meest moeilijke zeggen”

Meer informatie over deze activiteit is te vinden via deze website.

Tags: ,