COC in de Klas.nl - Voorlichtingssite voor Jongeren

Voorlichtingssite voor Jongeren: COC in de Klas

Dit is een website van het COC Twente-Achterhoek. Daar is een groep actief van 30 voorlichters die jaarlijks zo’n 200 lessen geven op middelbare scholen en op het mbo. Het idee voor de site is ontstaan doordat lhbt-jongeren soms met vragen zitten die ze niet zo makkelijk tijdens de les kunnen stellen, omdat ze anders meteen uit de kast komen.

Over COCindeklas.nl

Het COC Twente-Achterhoek wil met COCindeklas.nl jongeren helpen die vragen hebben over hun seksuele of genderidentiteit. Vijf karakters, waaronder Thijs, spelen de hoofdrol. Ze leiden de bezoeker door de site aan de hand van hun eigen verhaal dat je op de homepage kunt lezen.

Wat vind je op COCindeklas.nl?

  • Vragen en antwoorden over seksuele en genderdiversiteit
  • Vragen over thema’s die jongeren bezig houden: ontdekken wie je bent, coming-out, geloof, transgenders, jongeren ontmoeten, pesten.
  • Filmpjes over bovengenoemde onderwerpen, met vooral persoonlijke verhalen. Tip: deze filmpjes zijn ook erg geschikt om in je eigen les te gebruiken.
  • Gerelateerde websites.  De informatie op deze site is bewust compact gehouden. De site bevat links naar websites waar jongeren terecht kunnen voor meer informatie. Bijvoorbeeld over wat de Koran of de Bijbel nou precies over lhbt zegt.
  • “Goed gesprek” –  Soms helpt het jongeren om met iemand te praten die ervaringsdeskundig is. Overal op de site kunnen jongeren vragen stellen en vragen om een afspraak. Het COC kan hun vragen per mail beantwoorden of direct met hen in gesprek gaan. Of doorverwijzen.

Meer informatie over deze Voorlichtingssite is te vinden via de website van COC in de Klas.

Tags: