Roze Theatertip – Toneelgroep Oostpool

zaterdag 17 december 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 te Deventer
Aanvang 20.30 uur – entreeprijs € 20,00

Er zijn twee vrijkaarten te verloten voor deze voorstelling via COC Deventer! Laat een reactie achter op de Facebook-site van COC Deventer en je maakt kans op deze vrijkaarten!

Toneelgroep Oostpool
De Lankmoedigen
Tekst en regie: Joeri Vos

Regisseur en toneelschrijver Joeri Vos rondt na ‘De Onrendabelen’ en ‘Fresh Young Gods’ zijn succesvolle Goede Bedoelingen-drieluik af; satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën.

‘De Lankmoedigen’ speelt zich af rond het ziekenhuisbed van Hansje, transgender en dramatherapeute. Ze is in coma geslagen op een terrein van hufterproofcontainers, een prestigeproject van de gemeente. Terwijl Hansje en de dokters in het ziekenhuis vechten voor haar leven, verandert het persoonlijke drama buiten het ziekenhuis in een mediarel. Vertegenwoordigers van de gaycommunity, extreemrechtse buurtbewoners en rellerige antiracisten grijpen het incident aan om hun stokpaardjes onder de aandacht te brengen. gemeenteambtenaren – en vrienden van Hansje – doen wat ze kunnen, terwijl de regie hen door de vingers glipt.

Naast een satire over, is ‘De Lankmoedigen’ ook een eerbetoon aan de ploeteraars die in de schaduw werken: de ambtenaren die zich, al dan niet bekwaam, dagelijks inzetten om onze samenleving min of meer op de rails te houden.

• Inclusief drankje en garderobe

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Deventer Schouwburg.

2016-12-17-lankmoedigen-430

Tags: ,