Krijgt Lemelerveld zijn eigen Gay Pride?


 
Bron: Stentor.nl
Update: Lemelerveldse Gay Pride is hot item

Een Gay Pride in Lemelerveld. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het gaat er mogelijk wel komen. De drie Lemelerveldse jongeren Karijn, Lynn en Thijs zijn zelf gay en willen het evenement komende zomer voor de eerste maal organiseren om meer aandacht te vragen voor homo’s en lesbiennes.

Avondje op de bank
Waar het idee voor een Gay Pride begon als een grap, begint het nu serieuze vormen aan te nemen. ,,We kwamen op het idee toen we met zijn drie├źn een avondje op de bank zaten”, zegt Thijs. “Telkens zeggen we weer tegen elkaar dat we eens naar de Gay Pride in Amsterdam moeten gaan. Maar dit komt er eigenlijk nooit van, omdat we in de vakantie vaak moeten werken. Toen dachten we: als wij niet naar Amsterdam kunnen, moeten we het evenement maar hierheen halen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Het drietal maakte voor de lol het facebookevenement ‘Lemelerveldse Gay Pride’ aan. Daar kwamen zoveel positieve reacties op uit hun omgeving, dat ze besloten er serieus werk van te maken. ,,Het ontbreekt ons echter nog wel aan de middelen”, vertelt Thijs. “We moeten dus op zoek naar bedrijven en organisaties die op wat voor manier dan ook een bijdrage willen leveren aan het evenement. Daarnaast moeten we nog kijken naar vergunningen en andere zaken die bij het organiseren van een evenement komen kijken.”

Kinderschoenen
Ondanks dat het idee voor een Gay Pride in Lemelerveld nog in de kinderschoenen staat, hebben Karijn, Lynn en Thijs al wel voor ogen hoe het evenement eruit moet komen te zien. ,,We hebben hier bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om met een boot rond te varen, dus we houden het feest gewoon op het vaste land”, zegt Karijn. ,,We willen de locatie aankleden met een paar boten en er wordt natuurlijk een gay-tintje aan gegeven.” Thijs vult aan: ,,Dit moet echt een uniek evenement worden. Natuurlijk is het ge├»nspireerd op de Gay Pride in Amsterdam, maar we willen er wel onze eigen draai aan geven.”

Het drietal kreeg tot nu toe louter positieve reacties op het evenement. ,,Zelfs mensen van wie je het totaal niet zou verwachten, reageerden op het facebook-evenement”, zegt Karijn. Ze zijn dan ook niet bang dat dorpsgenoten het erg vinden dat er een Gay Pride in Lemelerveld wordt georganiseerd. ,,Tegenwoordig is homoseksualiteit veel minder een taboe dan vroeger, maar toch zijn er mensen die er een bepaald beeld bij hebben”, meent Thijs. ,,Bij een Gay Pride denken ze vaak direct aan allemaal mannen die met een klein onderbroekje en ontbloot bovenlijf op een boot staan te dansen. Wij willen met dit evenement juist laten zien dat het ook anders kan en dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn.”

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!

Tags: