Ontmoetingsmiddag voor Roze Senioren (Doetinchem)

zaterdag 25 maart 2017

Het Senioren Ontmoetingspunt in ’t Brewinc – IJsselkade 13 te Doetinchem
Bijeenkomst van 15.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 25 maart wordt, in samenwerking met plaatselijke COC-verenigingen, een groepsactiviteit georganiseerd waar roze ouderen elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige en veilige omgeving. In ’t Brewinc in Doetinchem is deze middag een optreden van Homomannenkoor Shansons uit Doetinchem. De toegang is gratis.

We willen weten of er behoefte is in deze regio om elkaar als roze senioren regelmatig te treffen. Wij hebben nu -voorlopig- voor de regio Doetinchem drie maandelijkse ontmoetingsmiddagen gepland voor roze ouderen: lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders van 50 jaar en ouder. Als na drie keer blijkt dat er behoefte is aan een ontmoetingsplek voor roze senioren in Doetinchem, dan worden de activiteiten in eigen beheer voortgezet door de deelnemers/deelneemsters zelf.

Locatie:
Het Senioren Ontmoetingspunt in ’t Brewinc
IJsselkade 13 | 7001 AN Doetinchem
Het is een prettige ruimte in het centrum van de stad.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u daarvoor terecht op de website van Roze 50plus of de website van COC Twente-Achterhoek.

Ook kunt u terecht bij de organisatoren van de drie middagen:
Lou Ritzen- ambassadeur Roze 50 + en actief in COC Twente Achterhoek
06 38 92 59 03 of e-mail: louritzen@gmail.com
Clem Bongers- ambassadeur Roze 50 + en actief in COC Nijmegen
06 37 33 44 44 e-mail: clembongers@versatel.nl

Uit onderzoek is gebleken dat roze ouderen vaak niet meer zo gemakkelijk met elkaar in contact komen. De mobiliteit neemt af en er vallen vrienden of vriendinnen weg door ziekte of ouderdom.

Roze 50+maakt zich sterk om de positie van roze ouderen in zorg en welzijn te verbeteren. Roze 50+is een landelijk netwerk waarin ruim 80 vrijwillige ambassadeurs actief zijn. Het is de samenwerking van ANBO (Algemene Nederlandse Bond van Ouderen) en COC Nederland, de belangenbehartiger voor LHBT-ers in ons land. Roze 50+ legt contact met lokale organisaties, gemeenten, afdelingen van de ouderenbonden (KBO, ANBO en PCOB), Senioren- en WMO-raden, zorginstellingen en thuiszorg-organisaties.

Volgende bijeenkomst is op zaterdag 22 april 2017

Tags: ,