Roze Boekentip - Lezing Xandra Schutte

woensdag 29 maart 2017

Bibliotheek Centrum – Brink 70 te Deventer
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur
Entree € 5,00 euro incl. koffie/thee en drankje in de pauze
COC-leden gratis entree op vertoon geldige ledenpas!

Doeschka Meijsing, Hoe verliefd is de lezer?
In deze onlangs verschenen uitgave selecteerde Xandra Schutte de beste beschouwingen van Meijsing en schreef er een inleiding bij.

Schrijfster Doeschka Meijsing, de ex-partner van Xandra Schutte, was niet alleen een fervent lezer, ze ging vanaf haar puberjaren ook bijna wekelijks naar de film, een concert, een museum of het theater. Van wat ze zag en hoorde deed ze aanvankelijk verslag in de dagboeken die ze vele jaren bijhield. Later publiceerde ze over die verslagen o.a. in Vrij Nederland, Elsevier en De Groene Amsterdammer. Ze legde zichzelf geen enkele beperking op en schreef over werkelijk alles wat ze mooi vond: van Shakespeare tot Kuifje, van Audrey Hepburn tot Sophia Loren, van Roald Dahl tot Rudy Kousbroek en van Shaffy tot Bach. Schutte is journalist en hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.

Foto Xandra Schutte: Bod Bronshoff.
Organisatie is in handen van COC Deventer & Openbare Bibliotheek Deventer.

Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden via de website van Deventer Boekenweek.

Tags: ,