Roze Cabarettip - Sara Kroos

donderdag 6 april 2017

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn
Rabobankzaal – Aanvang 20.00 uur – Entree €22,50

Sara Kroos
Doorgefokt

Doorgefokt is de nieuwe hilarische voorstelling van Sara Kroos. Sara is in Doorgefokt zoals we haar kennen: lekker grof, voor 12 jaar en ouder, net op het randje of liever nog eroverheen. Genoeg scherpe randjes dus, maar ook veel zachte liedjes die onverwachts weten te raken en te ontroeren.

Doorgefokt met weeffouten en al
Doorgefokt gaat over weeffouten, zoals we die allemaal kennen. De menselijke weeffouten in Doorgefokt zijn genadeloos scherp en ontwapenend. En Sara Kroos is vooral ontwapenend grappig.

Sara Kroos is een echte publiekslieveling. Ze staat dan ook niet voor niets al meer dan 15 jaar voor uitverkochte zalen. Sinds Sara Kroos in 2000 de publieksprijs bij het Leids Cabaret festival heeft gewonnen kreeg ze voet aan aan de grond in de Nederlandse cabaretwereld. Onder leiding van regisseur Jessica Borst en met coaching van Adelheid Roosen breidde ze haar programma uit tot een avondvullende voorstelling ‘Honger’. Hiermee ging ze in 2001 in premiere. Na haar tweede show ‘Lam’ kreeg Sara Kroos in 2004 een plek in de improvisatiecomedyserie ‘De Lama’s. Dit betekende haar doorbraak voor het grote publiek.

Eén van de grappigste vrouwen van het land
In 2005 startte haar derde show, ‘Zoetgevooisd’. Voor het eerst stond ze niet meer alleen op het podium, maar werd ze vergezeld door twee muzikanten, Martijn Breebaart op piano en Bas Mulder op gitaar. Ook deze show was enorm succesvol. Sara Kroos kreeg voor deze voorstelling in 2006 de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop uitgereikt. In 2009 ontving Sara Kroos de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Nachtkaravaan’.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Theater Orpheus.

Tags: