Nachtburgemeester van Amsterdam eist maatregelen tegen homogeweld


 
Bron: gay.nl

Diva Mayday slaat met haar vuist op tafel in het stadhuis

Amsterdam, de tolerante stad? Dat beeld klopt niet meer volgens de Amsterdamse Nachtburgemeester en zijn Nachtraad. Tijd voor actie. Gisteren lieten de Nachtburgemeester, Lola Benzina en Diva Mayday van zich horen op het Amsterdamse stadhuis. ‘We moeten weer Gay Capital worden!’

Homogeweld moet stoppen
De Nachtburgemeester van Amsterdam heeft gisteren voor opschudding gezorgd in het stadhuis. Tijdens de vergadering van de commissie Algemene Zaken maakte hij samen met leden van de nachtraad, Diva Mayday en Lola Benzina een vuist tegen het homogeweld in onze hoofdstad en eisten ze maatregelen van de bestuurders.

‘Leuk dat politici hand in hand lopen en laten zien hoe tolerant ze zijn,
maar wat doen ze tegen homogeweld?’

 
Diva Mayday is een van de beroemdste dragqueens van Amsterdam, maar ook een boegbeeld van de LHBT-gemeenschap. Gisteren vertegenwoordigde ze de LHBT’s en nam het woord tijdens de vergadering om een statement te maken. Ze vindt onder andere dat de gemeenschap zich weer veilig moet voelen op straat en eist meer zichtbaarheid van politienetwerk Roze in Blauw.

‘Onze veiligheid moet gegarandeerd worden. Het is heel leuk dat de politici hand in hand lopen om te laten zien hoe tolerant ze zijn, maar wat doen ze nu echt tegen homogeweld? Ik wil antwoorden en terugkoppeling van de gemeente’, zegt Mayday. Ze vervolgt: ‘Amsterdam moet weer Gay Capital worden. Dat waren we, maar zijn we allang niet meer.’

Volgens Mayday heeft de burgemeester gezegd zich persoonlijk hard te zullen maken voor de gay-community. ‘En als dat niet zo is, dan gaan we binnenkort met vijftig trava’s de boel eens op stelten zetten daar in het stadhuis!’, aldus de Diva.

~~~

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!