Coming Out Dag in regio COC Deventer e.o.

Op woensdag 11 oktober was het Internationale Coming Out Dag. Voor Zutphen betekende dat een roze feestje, want de torenstad ondertekende het convenant waarmee het de 47e regenbooggemeente wordt. Bij verschillende instanties en winkels hing daarom de regenboogvlag uit.

In Deventer werd op het stadhuis de regenboogvlag gehesen en werd door de 50plusgroep de nieuwe folder overhandigd aan gemeenteraadslid Bep Spa. Met een bijeenkomst over de positie van roze ouderen en een gezellige naborrel werd ook hier stil gestaan bij Coming Out Dag.

In de gemeente Rijssen-Holten was het CDA-wethouder Cornelissen die in zijn eigen tuin de regenboogvlag hees. Ook op scholengemeenschap De Waerdenborch werd door directeur en leerlingen de vlag gehesen. Dit in contrast met de gemeente zelf, die weigerde het symbool van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders als vaandel te voeren. Meer info via dit artikel in De Stentor.