COC Songfestival - Amsterdam wint, tweede plaats voor Deventer e.o.

Tijdens het Nationaal COC Songfestival dat op zaterdag 2 december in Groningen werd gehouden heeft COC Deventer e.o. een fraaie tweede plaats behaald. Onze deelnemers Mrs. Bo Rizz & the Pianoman (Anja Dalhuizen en Kees Kuiper) moesten het in de puntentelling afleggen tegen COC Amsterdam, dat dus het Roze Liedjesfestival uiteindelijk won. Dana Petlan kreeg met het lied De Tijd de meeste punten van de jury en ontving daarvoor de hoofdprijs van juryvoorzitter Jacques d’Ancona.

De avond was een titanenstrijd van uitstekende deelnemers en liedjes die vanuit het hele land naar het Grand Theatre in Groningen waren gekomen om hun COC-vereniging te vertegenwoordigen.

Juryleden Marga Bult, Maggie MacNeal, Dolly Bellefleur en Jacques d’Ancona waren kritisch maar regelmatig vol lof over de inzendingen. Het festival is met deze editie weer een aantal prachtige liedjes met roze rand rijker.

Na de zinderende puntentelling nam Dana Petlan trots de wisselbeker in ontvangst uit handen van de juryvoorzitter Jacques d’Ancona om deze volgend jaar bij de 24ste editie te mogen overhandigen. COC Amsterdam mag nu het Nationaal COC Songfestival 2018 gaan organiseren.

De Top 3 zag er als volgt uit:
• COC Amsterdam – Dana Petlan met ‘De Tijd’ – 199 punten
• COC Deventer e.o. – Mrs. Bo Rizz & The Pianoman met ‘Onder de Regenboog’ – 160 punten
• COC Groningen & Drenthe – Vivian Majoor met ‘Daughters of Bilitis’ – 132 punten

Felicitaties aan COC Amsterdam, maar natuurlijk ook aan Anja en Kees die COC Deventer e.o. zo geweldig hebben vertegenwoordigd!

Bron: COC Songfestival

Mrs. Bo Rizz (zangeres Anja Dalhuizen)


The Pianoman (Kees Kuiper, tevens tekstschrijver en componist)


Presentator Koos van Plateringen met Mrs. Bo Rizz na het optreden


Jurylid van COC Deventer e.o. Ojon van Strijland (met rode jasje)

Tags: