VVD wil lokhomo's inzetten tegen anti-homogeweld in Amsterdam


 
Bron: gay.nl

De ‘lokhomo’ moet terugkeren naar Amsterdam. Dat is een voorstel dat VVD’er Marianne Poot onlangs deed om de veiligheid van homo’s in Amsterdam te vergroten.

In de afgelopen drie weken zijn er drie homomannen het slachtoffer geworden van geweld in Amsterdam. Er moet actie komen en volgens Marianne Poot van de VVD in de vorm van een ‘lokhomo’.

Die werden in 2009 al ingezet door de Amsterdamse politie. Een ‘lokhomo’ is een politieagent die zich voordoet als homo. Door twee mannelijke of twee vrouwelijke agenten in burger bijvoorbeeld hand in hand te laten lopen op uitgaansavonden.

Op die manier hoopt Poot een beter beeld te krijgen van het geweld tegen LHBT’s in Amsterdam. ‘Je moet intolerant zijn tegen intolerantie’, zei de VVD’er tegen nieuwszender AT5. Ze hoopt met dit plan ook daders op heterdaad te betrappen.

Derde mishandeling
In korte tijd zijn in Amsterdam drie homoseksuele mannen het slachtoffer van geweld geworden. Twee weken geleden werd de 24-jarige Xeverio Valies slachtoffer van geweld; hij liep een flinke hoofdwond en een hersenschudding op. Eerder werd een 22-jarige jongen tijdens oud en nieuw slachtoffer van anti-homogeweld. Afgelopen week kwam daar het nieuws bij dat een 48-jarige homoseksuele man in elkaar geslagen in het Westerpark.

Negen jaar geleden werden er al experimenten uitgevoerd met ‘lokhomo’s’. Dat werd gedaan na een reeks aangiften tegen een man die op internet afspraakjes maakte met mannen en hen vervolgens beroofde. Er kwam toen de nodige kritiek op de nieuwe aanpak van de politie. In café ’t Mandje werd zelfs een ‘lokhomoverkiezing’ georganiseerd.

~~~

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!