Roze Muziektip - From Sammie With Love

donderdag 8 februari 2018

Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn
Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 29,00

From Sammy With Love (ode aan Sammy Duyvis jr.)
Met Stanley Burleson en Freek Bartels

Icoon van entertainment, even terug
We kennen hem allemaal en vergeten hem nooit. Zijn liedjes blijven voorbijkomen, gelukkig. Die pakt niemand ons af. Stanley Burleson en Freek Bartels komen dit theaterseizoen met een geweldig cadeau, zij brengen Sammy Davis Jr. (1925-1990) weer tot leven. Een voorstelling lang. Ze doen dat op zo’n manier, dat we er ontroert door raken. Het moet gek lopen, wil dit niet dé hitmusical van het nieuwe theaterseizoen worden!

Mr. Bojangels
From Sammy with Love vertelt het verhaal van de topentertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. Beide kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer Mr. Bojangles.

Succesvol en eenzaam
We worden meegenomen naar de Verenigde Staten van de jaren ‘60, waar het leven en de carrière van de entertainment-legende zich kenmerkte door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement.

Vechten voor rechten
Tijdens zijn leven kreeg Davis te maken met de raciale spanningen van de jaren ‘60 en ’70. Hij gebruikte zijn status als topentertainer om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren wat hem tot een graag geziene gast in het Witte Huis maakte.

From Sammy with Love is een ontroerend verhaal over liefde
Deze swingende show met een ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie doet Sammie Davis Jr. alle eer aan die hem toekomt. We mogen ons gelukkig prijzen met het talent van Bartels en Burleson. En van de drie-koppige band die precies doet wat nodig is: spelen! Regie en script van From Sammy with Love zijn van Jonna Nordenskiöld, Jörgen Raymann zorgde voor de vertaling.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Orpheus.

Tags: ,