Gordon doet schokkende onthullingen in biografie


 
Bron: rtlboulevard.nl

Woensdag 28 februari kwam de biografie van Gordon uit. Het blijkt een onthullend boek over de Nederlandse entertainmentwereld waar nog lang over nagepraat zal worden.

Maar in de biografie van Goor zitten niet alleen entertainmentverhalen. De presentator doet ook een boekje open over zijn privéleven en zijn jeugd. Gordon laat bij Jinek weten: “Ik heb het één keer gelezen en lees het nooit meer.” In het boek staat onder andere dat Gordon in zijn jeugd misbruikt is en hij vermoedt dat dit zijn broers en zussen ook overkomen is. “Ik heb die mensen of diegene vergeven”, zegt Gordon over de misbruiker(s).

Verder zegt Gordon in het boek dat hij op 18-jarige leeftijd een zelfmoordpoging heeft gedaan. “Het is heftig”, zegt de entertainer over het boek. De zelfmoordactie ondernam hij onder andere, omdat hij zich niet geaccepteerd voelde door zijn ouders. Na zijn coming out zei zijn moeder bijvoorbeeld: “Als ik dit had geweten, had ik vroeger een kussen op je hoofd gedrukt.” Goor zijn moeder was volgens de ex-zanger labiel. Gordon heeft ook haar vergeven en is de liefste zoon voor haar geweest.

Ook over de entertainmentindustrie doet hij een boekje open. Zo zou hij samen met John Ewbank, de liedjesschrijver van onder andere Goors nummer Kon ik maar even bij je zijn, in de beginjaren samen masturberend porno hebben gekeken. “Het is niet zo dat we aan elkaar hebben gezeten”, zegt de ex-zanger.

Er staan niet alleen verhalen over John Ewbank in het boek van Goor, maar het bevat ook anekdotes over John de Mol, Erland Galjaard, Xenia Kaspers, Marc van der Linden, Winston Gerschtanowitz en Gerard Joling. Hoewel het vaak goed is gekomen met deze personen, vertelt Gordon wel in geuren en kleuren wat zij hem hebben aangedaan. “Het heeft indruk op mijn leven gemaakt”, zegt Gordon doelend op de gedragingen van deze BN’ers. Gordon heeft in ieder geval Gerard van te voren op de hoogte gesteld over wat Goor over hem ging zeggen in het boek. Hij reageerde toen: “Oh, heerlijk schat, al die publiciteit.”

Gordon hoopt met het boek een andere kant van zichzelf te laten zien. Hij leest online dat mensen hem een narcist vinden. “Ik vind het vreselijk als mensen dat zeggen”, laat de entertainer weten. Over zijn bekendheid en het leven dat hij heeft geleid zegt hij: “Als ik dit allemaal van tevoren had geweten, had ik het nooit gedaan.” Maar Gordon heeft alles achter zich gelaten en hij voelt zich vrij. De zanger is bijna 50 jaar en besluit: “De eerste helft zit erop, het is tijd voor de tweede helft.”

~~~

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!