Niet tekenen 'roze akkoord' ChristenUnie Deventer valt uit de toon


 
Bron: destentor.nl

De weigering van de ChristenUnie om in de gemeenteraad een manifest te ondertekenen dat zich hard maakt voor een prettig klimaat in Deventer voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) valt slecht bij andere partijen.

“Dat verbaast mij zeer”, zegt initiatiefnemer Eva Sipman (D66).”Terwijl wat we in het manifest afspreken heel normaal zou moeten zijn. Ook hieruit blijkt weer dat we hieraan moeten blijven werken en aandacht voor moeten vragen.”

Fractievoorzitter Henrike Nijman (ChristenUnie) stelt dat het ‘genuanceerder’ ligt. ”Op zich staan we achter dit initiatief”, reageert Nijman. ”Maar één zin in het manifest ligt gevoelig bij onze achterban en zelf heb ik daar ook moeite mee.” Het gaat om de zin dat ‘jongeren zich vrij en veilig moeten voelen om lief te hebben wie ze willen’. ”Dat accepteren wij, maar het gaat ons te ver om dat zo uit te spreken.”

Regenbooggeld
Het manifest is opgesteld omdat de ‘regenbooggelden’ dreigden weg te vallen, geld voor voorlichting, acceptatie, het tegengaan van discriminatie en veiligheid. Nijman: ”Dat blijven wij ondersteunen. Het kunstwerk bijvoorbeeld dat Deventer krijgt, daar staan wij ook volledig achter.”

Het kunstwerk benadrukt dat Deventer regenbooggemeente is. Inmiddels is duidelijk dat tot en met 2022 Deventer 10.000 euro per jaar aan regenbooggeld blijft ontvangen van het rijk. Sipman: ”Het klimaat voor de doelgroep is ook in Deventer nog steeds niet zoals het zou moeten zijn.”

~~~

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!