Themabijeenkomst Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS)

zondag 18 maart 2018

Zondag 18 maart 2018 – van 13.30 tot 16.00 uur
Huis van de wijk Rivierenwijk (Spuipad 1 Deventer)

Themabijeenkomst ‘Sociale binding als instrument voor een democratische rechtsstaat’

Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS) organiseert in Deventer op 18 maart 2018 van 13.30 uur tot 16.00 uur, de themabijeenkomst Sociale binding als instrument voor de democratische rechtsstaat. Met deze bijeenkomst wil CDS een duurzame dialoog tot stand brengen met de verschillende gemeenschappen in Deventer. Er is aandacht voor het bevorderen van actief burgerschap en het vergroten van actieve participatie in Deventer. Het bundelen van krachten, op zoek gaan naar vormen van sociale binding, het uitwisselen van ervaringen en voorbeelden over sociale uitsluiting en discriminatie maken onderdeel uit van het programma. Deventenaren, maatschappelijke organisaties en – initiatieven, overheidsinstellingen en geĂ¯nteresseerden zijn van harte welkom!

Programma:
13.30 uur: Inloop en ontvangst

14.00 uur: Welkomstwoord door Halil Seckin, Centrum voor Diversiteit en Samenleving

14.10 uur: Introductie door de dagvoorzitter Zeki Arslan, onderwijsdeskundige

14.15 uur: Sociale binding als instrument voor een democratische rechtsstaat door de heer Kolkman, wethouder gemeente Deventer

14.40 uur: Vraaggesprek o.l.v. dagvoorzitter met ervaringsdeskundigen

15.00 uur: Paneldiscussie o.l.v. dagvoorzitter met vertegenwoordiger Alevitische vereniging Deventer (ovb), Serkan Kav (Jongerencentrum Turluaz), Guliz Tomruk Kisi (Etty Hillesum Centrum), Rene Bos (Sociaal Team Rivierenwijk Deventer), Frans Latupeirissa (ervaringsdeskundige en Deventenaar)

15.50 uur: Conclusies uit de bijeenkomst

16.00 uur: Sluiting

Voor inhoudelijke informatie en informatie over de aanmelding kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met Ali Yildirim (alidayi63@gmail.com, tel. 0623985520) en/of Halil Seckin (hseckin@home.nlhseckin@home.nl, (0651611675)