3D-doolhof LHBT-kunstproject 'Uit Je Hokje'

zaterdag 23 juni 2018

Grote Kerkhof te Deventer
Zaterdag 23 juni van 10.00 tot 20.00 uur
Project van kunstenaar Martijn Engelbregt

Op zaterdag 23 juni vindt op het Grote Kerkhof het eerste deel plaats van kunstproject ‘Uit Je Hokje’. In deze eerste fase van het project wordt het Deventer publiek uitgenodigd om op het Grote Kerkhof rond te dwalen in een driedimensionaal doolhof dat gebouwd is van stemhokjes. Daar lopen zij dan letterlijk aan tegen vraagstukken over gender, seksualiteit en identiteit. Naar aanleiding hiervan zal later een videowerk worden gemaakt dat een prominente plek krijgt in de binnenstad van Deventer (de tweede fase).

Kunstenaar Martijn Engelbregt wil met dit project het gesprek over deze complexe thema’s in beweging brengen. Na het aannemen van een motie door de gemeenteraad van Deventer is een commissie gevormd waarin de gemeentelijke werkgroep Diversiteit en de gemeentelijke Adviesraad Kunst en Openbare Ruimte vertegenwoordigd zijn. Onder begeleiding van Kunstenlab is daarop een traject in gang gezet dat heeft geleid tot een kunstopdracht aan Martijn Engelbregt. De commissie wil graag aan de Raad terugkoppelen wat als motie in de Raad is gestart.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Kunstenlab: Koen Bril en/of Mieke Conijn.

Meer informatie over Kunstenlab is te vinden op deze website.

Tags: