Film Tip - Diva Night

vrijdag 10 augustus 2018

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer
Speciale thema-avond met glaasje bubbels!
Twee films op het programma. Geen combiticket mogelijk.
Documentaire Whitney Houston – start 19.30 uur
Documentaire Grace Jones – start 21.45 uur

Op vrijdag 10 augustus is het Diva Night! We leggen de rode loper uit en we verzorgen een glaasje bubbels! We openen de avond met de documentaire Whitney, over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston. En we vertonen daarna de film Grace Jones: Bloodlight and Bami. Er zijn geen combitickets. Wil je naar beide films? Leuk! Koop dan voor allebei de films een kaartje. Entree is € 9,00 (op vertoon Filmhuis-kaart € 7,00).


Whitney (USA/VK 2018)
De documentaire Whitney, over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston, is geregisseerd door Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void). Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd.
(Documentaire; 120 minuten)

Grace Jones: Bloodlight and Bami (VK 2017)
Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal! Met ‘Nightclubbing’ en ‘Slave to the Rhythm’ in de jaren tachtig sloeg ze een brug tussen disco en new wave en verzoende aldus water en vuur. Maar deze onwereldse zangeres is ook dochter, moeder, zus en zelfs grootmoeder.
Sophie Fiennes volgde Grace Jones een aantal jaren waarin Grace zich volledig openstelde. Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle en meer recente stukken als Williams’ Blood en Hurricane en covers als Love Is The Drug.
(Documentaire; 115 minuten)

Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren. Klik op de naam van de betreffende artiest:
Whitney HoustonGrace Jones

Tags: