Roze Filmtip - Disobedience (2017)

maandag 17 september 2018

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Kaarten reserveren of bestellen via deze link!

Maandag 17 september – 15.00 uur
Dinsdag 18 september – 20.00 uur
Donderdag 20 september – 17.00 uur
Vrijdag 21 september – 17.45 uur
Zaterdag 22 september – 17.00 uur
Dinsdag 25 september – 17.30 uur
Woensdag 26 september – 17.45 uur

In Filmtheater Gigant is de film Disobedience te zien. Deze film volgt de lesbische relatie tussen Ronit en Esti, te midden van een Joods-Orthodoxe gemeenschap. Disobedience is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman. Entree is € 9,00 (op vertoon kortingskaart € 7,00).

Disobedience (Groot Brittannië/Ierland/Verenigde Staten 2017)
Ronit Krushka is een jonge zelfstandige vrouw die als fotografe in New York werkt. Ze is opgegroeid in Londen, in een strikt orthodox-joods milieu dat ze verscheidene jaren geleden heeft verlaten. Als haar vader, die rabbijn was, overlijdt komt Ronit terug naar Londen om er zijn begrafenisplechtigheid bij te wonen. Echt welkom is ze niet, maar Dovid, de gedroomde opvolger van haar vader, biedt haar een slaapplaats aan. Tot haar grote verbazing blijkt hij inmiddels getrouwd te zijn met Esti. Tijdens haar verblijf laaien oude, gepassioneerde gevoelens tussen Ronit en Esti weer op. In de kwetsbare staat van rouw waarin ze zich bevinden, komen allerlei onbeantwoorde vragen aan de orde: over de liefde voor elkaar, hun plaats in de Joods-Orthodoxe gemeenschap en de trouw aan zichzelf.

Regisseur Sebastián Lelio heeft als rode draad door zijn films hoofdpersonen die niet (meer) passen in de omgeving waar ze thuishoren (Gloria, A Fantastic Woman). Dit lesbisch drama laat de botsing tussen liefde en traditie zien. De film toont hoeveel inspanning het soms vergt om jezelf tot ongehoorzaamheid te dwingen. Met onder andere Rachel Weisz (The Constant Gardner, The Lobster), Rachel McAdams (The Notebook) en Allesandro Nivola (Face/Off).
(Documentaire; 120 minuten)

Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren. Meer info via de website van Filmtheater Gigant.