Filmtip - Studio 54

zaterdag 20 oktober 2018

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78: 21.45 uur
Vrijdag 19, zaterdag 20 en dinsdag 23 oktober 2018

Zaterdag 20 oktober – 21.45 uur
Dinsdag 23 oktober – 12.15 uur
Dinsdag 23 oktober – 20.30 uur

Studio 54 (VS 2018)
Studio 54 was hét middelpunt van sex, drugs en disco in de jaren ’70. Deze plek heeft niet alleen een invulling gegeven aan het begrip “disco” maar is een symbool voor het hele tijdperk. De twee eigenaren, Ian Schrager en Steve Rubell, waren de koningen van het nachtleven in New York.

40 jaar later wordt er in de documentaire Studio 54 teruggekeken op de opkomst én neergang van de grootste club aller tijden. De film bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van de dansvloer en haar fameuze bezoekers. Zo is de jonge Michael Jackson te zien die verlegen vertelt dat Studio 54 de enige discotheek is waar hij werkelijk zichzelf kan zijn. Maar ook grootheden zoals Mick Jagger, Andy Warhol en Grace Jones passeren de revue. Naast exclusief archiefmateriaal worden ook Ian Schrager en artiesten, zoals Nile Rodgers, geïnterviewd. Uiteraard ontbreken de muzikale discoklassiekers niet!
(Documentaire; 98 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Studio 54’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: