Homopinguïnpaar broedt samen ei uit

Bron: nos.nl

Twee mannetjespinguïns in het Sea Life Aquarium in Sydney blijken een meer dan vriendschappelijke band te hebben. Zodra het broedseizoen er aan kwam begonnen ze samen stenen te verzamelen om een nest te bouwen en ook buigingen naar elkaar te maken. Volgens de verzorgers zijn dat tekenen van grote affectie voor elkaar.

Nadat eerst een nepei in dit nest werd gelegd en bleek dat het mannetjeskoppel meteen broedgedrag ging vertonen, werd besloten er een echt ei voor in de plaats te leggen. Dit ei was afkomstig uit het nest van een ander pinguïnstel. In de regel brengen pinguïns maar één kuiken per nest groot, dus een eventueel tweede kuiken was bij dit stel gedoemd te sterven. De biologische ouders hadden niet eens in de gaten dat er één ei was weggehaald.

Het homopinguïnpaar blijken natuurtalenten en wisselen dagelijks van taak. De een zit op het ei, terwijl de ander er voor zorgt dat niemand in de buurt kan komen om de stenen uit het nest te stelen.


~~~

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken! Deze weekcartoon wordt ook geplaatst op de website van De Gay Krant.