Muziektip - Mathilde Santing

zondag 7 oktober 2018

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur
Entreeprijs € 19,00 (Vrienden en CJP/Student € 17,50)

Mathilde Santing – Renaissance
Voller, rijker en dieper dan ooit te tevoren!

Als meisje van vijftien sloeg Mathilde Santing een platencontract af. Die eigengereidheid is haar haar hele carrière lang blijven kenmerken. Mathilde wordt gedreven door een enorme hang naar muzikale kwaliteit, authenticiteit en onafhankelijkheid. Sinds haar televisiedebuut in 1981 bij Sonja Barend veroverde ze de harten van een miljoenenpubliek. Haar buitengewone stem en technische beheersing geven haar de onschuld van een wit meisje van zeventien maar het volume en de souplesse van een volwassen zwarte soul-zangeres. Mathilde Santing is al meer dan 35 jaar de beste zanger van Nederland. Toch wil ze nog een keer helemaal opnieuw beginnen.

In 2017 onderging Mathilde een ‘performance-enhancing’-behandeling van Brainspotting-uitvinder David Grand. De behandeling was indrukwekkend en zeer ontroerend voor zowel Mathilde als de toehoorders. Een paar dagen later stond ze alweer op het concertpodium en tot haar verbazing en vreugde was haar stem veel mooier geworden en haar creatieve durf nog groter. Het plezier, de zachtheid, de emotie krijgen sindsdien meer de ruimte. Mathilde voelt zich herboren, en wil dat van de daken zingen.

Voor dit theaterconcert is dan ook maar 1 titel denkbaar: Renaissance. In het najaar van 2018 zal op haar geboortedag een nieuw studio-album verschijnen. Mathilde klinkt voller, rijker en dieper dan ooit te tevoren, en toch ook alsof ze net uit het ei gekropen is. Niemand kan je in de palm van haar hand zó laten luisteren naar het verhaal van een liedje als zij.

Meer weten over deze voorstellingen of kaarten bestellen? Dat kan via de website van de Theatercafé Bouwkunde.

Tags: ,