Roze Filmtip - Call Me By Your Name

dinsdag 23 oktober 2018

Filmhuis Lochem – Oosterwal 22 te Lochem
Filmzaal – 20.00 uur – Vanaf € 8,50

Call Me By Your Name

In Call me by your name worden twee jonge mensen verliefd op elkaar. Toevallig zijn dat twee jonge mannen. Dit is niet de zoveelste coming-out film, al gaat het in Call me by your name wel om homoseksualiteit. Maar daarop ligt deze keer niet de focus.

Het verhaal draait om de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet). Hij brengt de zomers met zijn ouders door aan de Italiaanse Rivièra. Zijn vader, een joodse professor laat er telkens een assistent logeren. In 1983 is dat de knappe Amerikaan Oliver (Armie Hammer). In de paradijselijke uithoek van Lombardije beleven twee mannen een zomerromance als een zwoele zomerdroom. De film gaat over liefde, verlangen, over intimiteit, maar ook over de vergankelijkheid van de liefde.
Een prachtige poëtische en sensueel verfijnde film.

Call me by your name wordt wel de liefdesfilm van 2018 genoemd. Het is niet zo verwonderlijk dat Call me by your name verschillende prijzen heeft gewonnen. O.a. de Gotham Award voor de regie.
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman.

Meer informatie over deze voorstelling en andere activiteiten is te vinden via de website van Schouwburg Lochem.

Tags: