Filmtip - Girl (Apeldoorn)

zaterdag 17 november 2018

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Van 9 t/m 21 november; diverse aanvangstijden

Zaterdag 17 november – 19.30 uur
Zondag 18 november – 16.45 uur
Dinsdag 20 november – 17.15 uur
Woensdag 21 november – 17.35 uur

Girl (België/Nederland 2018)
Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte GIRL verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.
(Drama; 100 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Girl’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: ,