Roze Theatertip - Dorian naar: The Picture of Dorian Gray

donderdag 1 november 2018

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer – 20.00 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,00

Noord Nederlands Toneel
Dorian naar: The Picture of Dorian Gray

√ Inclusief garderobe en drankje

Een visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen
Zo’n 125 jaar na het verschijnen van Wilde’s roman ‘The Picture of Dorian Gray’ zijn onze obsessie met jeugdigheid en het gevoel dat je alles uit je leven gehaald moet hebben alleen maar toegenomen. Maar verliezen we in het verlangen naar het nieuwe, het schone en het bijzondere ook niet onszelf uit het oog? En als we de hele tijd bezig zijn met onze persoonlijke ontwikkeling, wat betekent dat dan voor onze relatie met de ander?

Met deze vragen als uitgangspunt schreef Javier Barcala voor het Noord Nederlands Toneel een toneelbewerking van Oscar Wilde’s beroemde roman. Barcala plaatst Dorian in het decor van de hedendaagse kunstmarkt, een bekende wereld voor gastregisseur Christophe Coppens. Het Belgische multitalent Coppens werd opgeleid tot theatermaker, maar brak door als ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij maakt van deze voorstelling een visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen.

Dorian Gray (Bram van der Heijden), – een ambitieuze kunststudent met een moeilijk verleden, maar een fantastisch uiterlijk -, wordt de protegé van de ooit invloedrijke kunstverzamelaar Bambi Pelecano (Bien de Moor). Zij ziet in Dorians jeugdigheid en aantrekkingskracht een mogelijkheid om haar sterrendom nieuw leven in te blazen.

Meer informatie over deze avond is te vinden via de website van de Deventer Schouwburg.

Tags: