Transgendersymposium (Zwolle)

zaterdag 24 november 2018

Stichting Focus – Zerboltstraat 63a te Zwolle
Bijeenkomst van 13.30 tot 18.00 uur
Inloop vanaf 13.00 uur – Borrel vanaf 17.45 uur

Op zaterdag 24 november organiseert Club-T een Transgender Symposium. We hebben een interessant en aantrekkelijk programma voor je met verschillende workshops verdeeld over de dag.

De middag wordt geopend met een boekpresentatie van Alex Bakker.
Alex vertelt over de transgendergeschiedenis van Nederland n.a.v. het boek ‘Transgender in Nederland. Een
buitengewone geschiedenis’ dat hij onlangs heeft geschreven. In dit boek komen de oudste pioniers en de jongste generatie zelf aan het woord. En wordt uiteengezet hoe de transgenderzorg door de jaren heen is ontwikkeld.
Alex Bakker (1968) is historicus en werkt als schrijver/onderzoeker voor onder andere tentoonstellingen en documentaires.

Hieronder meer informatie over de te volgen workshops:

Workshop 1: Transgender en Geloof
Waar ben je veilig als gelovige transpersoon? Geeft geloven je wel de ruimte om jezelf te kunnen zijn? In deze workshop gaat Jolanda Molenaar, samen met jou in, op deze vragen. Vanuit het perspectief van het christelijk geloof wordt er gekeken naar mogelijkheden, om zo samen met gelovige trans personen in gesprek te zijn over hun levensweg en levensdoel, hun emoties en ervaringen.
Deze workshop wordt verzorgt door: Jolanda Molenaar.

Workshop 2: Transgender en Expressie
In deze workshop gaan we in op zaken als seksualiteit en expressie en welke onzekerheden dat met zich meebrengt. Want naast deze onzekerheid kennen we allemaal het gevoel van ontoereikendheid. We hopen dat we met deze workshop deze gevoelens weg kunnen halen en jullie mee kunnen geven dat we er allemaal toe doen en we het recht hebben ons te uiten en te presenteren zoals we zijn.
Deze workshop wordt verzorgt door: BeyonG Veldkamp en Ashily Dior.

Workshop 3: De omgeving en jij
“In transitie gaan”, het klinkt zo duidelijk. Maar wat is het en hoe doe je dat als transgender? Je gaat jezelf opnieuw presenteren in, en voorstellen aan de wereld. Van school, buren of kinderen tot onbekenden die je aanspreken. Niet iedereen kan makkelijk omgaan met een afwijkende identiteit. Hoe houd jij je staande, en hoe krijg je begrip ?
Deze workshop wordt verzorgd door Patiëntenorganisatie Transvisie.

Een overzicht van het hele programma is te lezen in dit PDF-bestand. Aanmelden is mogelijk via COC Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

Tags: ,