Theatertip - Igor Vrebac (De Nieuwe Oogst)

vrijdag 1 maart 2019

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur
Entreeprijs € 16,50 (Vrienden en CJP/Student € 15,00)

Heroes (Dansvoorstelling)
A Tribute To Women

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.

Heroes is een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin Igor Vrebac zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

Vanwege het genderthema is deze voorstelling wellicht ook interessant voor de LGBT-doelgroep. De voorstelling is woordloos en dus verstaanbaar voor iedereen.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van de Theatercafé Bouwkunde.
Of bezoek de activiteit als Facebookevenement!