Theatertip - Shirt uit, Fahd!

vrijdag 26 april 2019

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur
Entreeprijs € 16,50 (Vrienden en CJP/Student € 15,00)

Meer is te zien over de maker en de voorstelling via Youtube

Fahd Larhzaoui
Shirt uit, Fahd!

‘Shirt uit Fahd!’ is een facing the facts. Want hoe leef je met een tijdbom in je lijf?
“Je bent herboren, nu kan het feesten beginnen. Niet dus.”

Fahd rent. Hij rent door de stad. Op de loop voor wie of wat? Als een moderne Alice in wonderland duikt hij het rabbithole in. Is hij op tijd om te ontsnappen aan de tikkende tijdbom in hemzelf en wie wacht er op hem aan de andere kant? Shirt uit Fahd, een stuk over tijd en identiteit, over feest vieren en stuk zitten, over je wortels en de konijnen die daaraan vreten.

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo ‘Schijn’, over een man die een dubbelleven leidt. ‘Schijn’ speelde voor bomvolle zalen in Nederland, Curaçao en Suriname. Nu is Fahd terug met een nieuwe voorstelling, waarin hij weer even eerlijk, humoristisch en scherp zijn lot zal bekijken. In ‘Shirt uit Fahd’ treffen we hem op een kruispunt in zijn bestaan. Het leven ligt aan zijn voeten, fysiek voelde hij zich nooit beter en als hij wil kan hij elke avond de meest wilde feesten bezoeken. Maar toch knaagt er iets. Een taaie familiekwaal dreigt de kop op te steken, oude angsten keren terug. De wortels waar hij zich in ‘Schijn’ aan heeft ontworsteld, dreigen Fahd in ‘Shirt uit’ te verstikken.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van de Theatercafé Bouwkunde.

De Volkskrant heeft een mooi portret gemaakt van Fahd Larhzaoui en zijn voorstelling; te bekijken via Youtube

Fahd vertelt hierin hoe hij na zijn coming-out troost vond in het theater. ‘Ik heb tijd nodig voor mezelf om mijn eigen ik terug te vinden. Ik ben eigenlijk op zoek naar de liefde die ik ben kwijtgeraakt vanuit familie-opzicht.’

Tags: