Lezing: Er zijn of er niet zijn?

woensdag 15 mei 2019

Bibliotheek Deventer Centrum – Stromarkt 18 te Deventer
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur – Entree € 7,50
Gastspreker en gespreksleider: Rob Smolders (www.altijdvandaag.nl)
Meer informatie en aanmelding via Bibliotheek Deventer
Afbeelding: Adam (Waar zijt gij?) – Paul van Dongen 2011

Bekijk ook de Flyer van de serie Kunstlezingen

Onder de gezamenlijke naam ‘Beelden van onze tijd’ worden in 2019 onder leiding van Rob Smolders vier lezingen over kunst en de wrijving met de maatschappij georganiseerd. Op woensdag 15 mei is de tweede lezing, met als thema ‘Groei’. De lezingenreeks wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Deventer en sluit aan bij de maandthema’s. Net als het COC vindt de bibliotheek maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

U dient zich aan te melden en ook te betalen voor elke lezing afzonderlijk. Meer informatie is te vinden via de website van Bibliotheek Deventer.

Er zijn of er niet zijn: de kunstenaar geeft blijk van zijn of haar aanwezigheid door de omweg van een kunstwerk. Kunst maken is een manier om jezelf te verwezelijken en je te mengen onder een potentieel groot publiek. Het is ook een manier om je positie in de wereld te bepalen, om commentaar of kritiek te leveren. Maar de taal van de kunst is cryptisch en afstandelijk. Wat wil de kunstenaar werkelijk; zich tonen of verbergen?