Nederland speelt finale WK vrouwenvoetbal

Meer informatie: Wikipedia

Op zondag 7 juli wordt in Lyon de WK-finale Vrouwenvoetbal gespeeld. Het Nederlands elftal speelt daarbij tegen het sterke team uit de Verenigde Staten. In de kwalificaties wonnen de Nederlandse vrouwen van Nieuw Zeeland, Kameroen en Canada. Bij de achtste finale werd Japan verslagen en in de kwartfinale moest Italië in Nederland de meerdere erkennen. Bij de halve finale kon in verlenging het Zweedse elftal naar huis worden gespeeld, zodat Nederland in de WK-finale staat. Tegenstander is de ervaren voetbalploeg uit de Verenigde Staten, dat al drie keer het Wereldkampioenschap wist te winnen (in 1991, 1999 en 2015). Nederland speelt pas sinds 2015 mee bij het WK-vrouwenvoetbal, maar is momenteel wel de regerend Europees kampioen (2017).


~~~

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken! Deze weekcartoon wordt ook geplaatst op de website van De Gay Krant.