Pot en Poot kunnen niet meer volgens LHBT-jongeren

Meer informatie over Prideweek op NPO3 via: npo3
Meer informatie over het onderzoek via: gaysite

In aanloop naar Pride Amsterdam is bij een onderzoek in opdracht van NPO3 naar voren gekomen dat LHBT-jongeren een aantal woorden niet meer vindt kunnen. Hierbij worden ‘Pot’, ‘Poot’, ‘Flikker’, ‘Mietje’, ‘Nicht’ en ‘Faggot’ het vaakst genoemd. Ook woorden als ‘Homofiel’ en ‘Lesbo’ worden als negatief en beledigend ervaren. Daarbij wordt wel aangegeven dat er verschil is wanneer deze woorden gebruikt wordt binnen de eigen doelgroep. Ruim 40 procent van niet-LHBT-jongeren geeft aan wel eens ‘homo’ als scheldwoord te gebruiken, maar ziet dit eerder als grap dan een manier om een ander te kwetsen.

Van zaterdag 27 juli t/m zaterdag 3 augustus staat NPO3 in het teken van Prideweek waarbij diverse documentaires en LHBT-themafilms te zien zijn. Klik hier voor de volledige programmering van de Prideweek op NPO3.

~~~

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken! Deze weekcartoon wordt ook geplaatst op de website van De Gay Krant.