Film op de Brink - The Favourite

donderdag 22 augustus 2019

Brink te Deventer (gratis entree)
Donderdag 22 augustus – 21.15 uur

Van donderdag 22 t/m 24 augustus wordt De Brink omgetoverd tot een grote openluchtbioscoop. Voor De Waag staat een groot scherm en worden er 500 stoelen klaar gezet. Iedere avond begint de film om 21:15. Natuurlijk mag men een eigen kleedje meenemen of een mooi plekje op één van de terrassen uitzoeken. Donderdag 22 augustus zie je The Favourite; op vrijdag 23 augustus is Le Grand Bain te zien en op zaterdag 24 augustus kan men van Green Book genieten. Toegang gratis! Meer info via Filmhuis de Keizer.

The Favourite (Groot Brittannië 2018)
Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen.

Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.
(Komisch drama; 119 minuten)

Tags: