Gay Film Special - Taxi Zum Klo

dinsdag 24 september 2019

Filmhuis de Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Dinsdag 24 september – aanvang 20.30 uur

Meer informatie en kaartverkoop via Filmhuis De Keizer

Filmhuis de Keizer vertoond twee-maandelijks op de laatste dinsdag van de maand de Gay Film Special. Entree is € 9,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 7,50).

Taxo Zum Klo (1980 – Duitsland)

Taxi zum Klo is een grotendeels autobiografisch, seksueel expliciet liefdesproject van schrijver, regisseur en acteur Frank Ripploh over een homoseksuele leraar in West-Berlijn die in zijn vrije tijd langs publieke toiletten cruiset. 

Op een avond leert Frank Bernd kennen. Die heeft een oude woning in Kreuzberg en omdat ze elkaar mogen, wonen ze vanaf dat moment samen. Frank wil zich nog niet binden, heeft behoefte aan avontuur en hartstocht. Hij kent veel mannen, en overal -in de stationstoiletten, in de mannensauna’s, op straat- pikt hij nieuwe vrienden op. Hij heeft het opwindende bestaan net zo hard nodig als de huiselijkheid met Bernd. Hij is een speler, die soms te laat bemerkt dat hij op het punt staat het belangrijkste op het spel te zetten… De film is opnieuw gemastered en gedigitaliseerd. The Village Voice noemde het “the first masterpiece about the mainstream of male gay life”.  (Drama; 98 minuten)