Lezing - Naakt en taboes in de kunst van nu

woensdag 25 september 2019

Bibliotheek Deventer Centrum – Stromarkt 18 te Deventer
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur – Entree € 7,50
Gastspreker en gespreksleider: Rob Smolders (www.altijdvandaag.nl)
Aanmelden en betaling via Bibliotheek Deventer
Bekijk ook de Flyer van de serie Kunstlezingen

Afbeelding: Jaap de Vries – The Couple

Onder de gezamenlijke naam ‘Beelden van onze tijd’ worden in 2019 onder leiding van Rob Smolders vier lezingen over kunst en de wrijving met de maatschappij georganiseerd. Op woensdag 25 september is de derde lezing, met als thema ‘Plezier’. De lezingenreeks wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Deventer en sluit aan bij de maandthema’s. Net als het COC vindt de bibliotheek maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

U dient zich aan te melden en ook te betalen voor elke lezing afzonderlijk. Meer informatie is te vinden via de website van Bibliotheek Deventer.

Na tientallen jaren waarin de kunst kinderlijk moest zijn, of abstract, of experimenteel, is de belangstelling voor de menselijke figuur helemaal terug. Fotografen, schilders, tekenaars en beeldhouwers nemen het naakte lichaam weer als voorbeeld van kwetsbaarheid, kracht en verleiding. Maar de tijden zijn veranderd. We hebben ons niet definitief bevrijd van maatschappelijke taboes. Hoe gaan kunstenaars, critici en het publiek daarmee om?