Minister laat LHBTI-vijandige lesmethode onderzoeken

Bron: coc.nl

Minister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs) laat de Onderwijsinspectie onderzoek doen naar de LHBTI-vijandige lesmethode die verschillende islamitische basisscholen gebruiken. Het COC en diverse Kamerleden hadden hier op aangedrongen. COC Nederland is positief over het besluit van Slob.

COC-voorzitter Astrid Oosenbrug riep de Onderwijsinspectie in het programma Nieuwsuur van 11 september op om in actie te komen tegen de lesmethode ‘Help! Ik word volwassen’ van de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO). Ook diverse Kamerleden deden die oproep. Minister Slob liet op 12 september weten dat hij de inspectie opdracht geeft om te onderzoeken of de scholen met deze methode over de schreef gaan.

In de lesmethode wordt jonge scholieren voorgespiegeld dat de straf voor homoseksuelen verblinding, een stenenregen en de dood zou zijn, en dat Allah homoseksualiteit zou verafschuwen. Ook transgender personen moeten het ontgelden. De boekjes stellen onder meer dat het volgens de islam niet zou zijn toegestaan dat transpersonen in transitie gaan. Verder stelt de methode dat Allah ‘vrouwen die op mannen proberen te lijken’ zou vervloeken.

~~~

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken! Deze weekcartoon wordt ook geplaatst op de website van De Gay Krant.