Leef! Avond over zelfmoord onder jongeren

donderdag 10 oktober 2019

Donderdag 10 oktober 2019 van 19.00 tot 21.30 uur

Bibliotheek Centrum (Tuinkamer) – Stromarkt 18 in Deventer

Levenslust of levenslast?

Als je jong bent bruis je van levenslust. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen. In 2018 hebben 51 jongeren tussen de 10 en 20 jaar zelfmoord gepleegd. Er zijn nog veel meer jongeren die nadenken over zelfmoord, een depressie hebben of serieuze plannen maken om een einde aan hun leven te maken.

Wat doe je als leven een last is? Of als je bang bent dat je kind, leerling of één van je vrienden aan zelfmoord denkt? Wanneer wordt een dip een put waar je niet meer zelf uit komt? Hoe krabbel je weer op na een dal? Kun je weer van Levenslast naar Levenslust? En hoe kun je een jongere daarbij helpen, vanuit je rol als ouder, vriend, docent of begeleider?

Leef-Avond!

Tijdens deze Leef-Avond! staat de vraag centraal hoe je zelfdoding bespreekbaar maakt. We starten met een verhaal van een jongere die een zelfmoordpoging overleefde, waarna we met elkaar in gesprek gaan. De avond is speciaal voor jongeren, ouders en professionals die veel met jongeren werken. Eigenlijk voor iedereen die het belangrijk vindt om jongeren die worstelen met hun levenslast er niet alleen voor te laten staan.

Aanmelden

GGD IJsselland organiseert deze Leef!-Avond vanuit het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ in samenwerking met Up to Us en Bibliotheek Deventer. De avond is vrij toegankelijk. We vinden het prettig om van tevoren te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten en we willen je dan ook vragen om je op te geven via deze link.

Heb je vragen over deze avond? Neem dan contact op met Martine Peppelenbos, projectleider project ‘Zelfmoord? Praat erover!’, GGD IJsselland, via m.peppelenbos@ggdijsselland.nl.

Illustratie door Rogier Hulst (1986-2012)

Tags: