COC Songfestival 2019 in Weert

zaterdag 9 november 2019

Munttheater – Collegeplein 3 te Weert
Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Afterparty ook in het Munttheater (inbegrepen bij entreekaart)

COC Deventer en Omstreken is ook vertegenwoordigd!

Het 25e COC Songfestival vindt op 9 november 2019 plaats. Gaststad is dit jaar Weert, dat sinds 2016 regenboogstad is en redelijk centraal gelegen ligt in de provincie Limburg. De locatie is het gezellige Munttheater waar deelnemers uit het hele land in een vriendschappelijke competitie zullen strijden om de wisselbeker.

Namens COC Deventer e.o. zal de gelegenheidstrio Mrs. Bo Rizz, the Pianoman & Contrabert deelnemen met het nummer Lied van de liefde. Tekst en muziek door Bert Nonkes, Kees Kuiper & Anja Dalhuisen. Mrs. Bo Rizz (Anja Dalhuisen) kwam al eerder uit voor COC Deventer en is weer terug met haar Pianoman (Kees Kuiper) en nu ook Contrabert (Bert Nonkes). In een akoestisch uitgevoerde semi-funky powerballad zingen ze over het lied van de liefde. Een ode aan de hitparade van het COC Songfestival waar al 25 jaar ‘liedjes over hij en hij’ gezongen worden.

Kaartverkoop

Met een ticket krijg je toegang tot het festival en feest en een drankje.

Vanaf nu kun je kaarten kopen voor het COC Songfestival via de website van het Munttheater. Wees er snel bij voor de beste plekken! Ga daarvoor naar:

Afterparty

De afterparty vindt plaats in het Munttheater en wordt georganiseerd in samenwerking met B-Sassy, een jonge stichting die de acceptatie van de LHBTI+ Community tracht te bevorderen. Dit doen zij door middel van het organiseren van openminded evenementen in het Zuiden, bijvoorbeeld leuke themafeesten die specifiek voor de community georganiseerd worden, maar ook voor mensen daarbuiten!

COC Songfestival
Het COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Dit naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor moest Nederland deelname aan het festival een jaartje overslaan. COC Limburg bedacht toen als alternatief het COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit. Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op de website www.cocsongfestival.nl.