Concert Roze Herfst

zaterdag 23 november 2019

Zaterdag 23 november van 20.00 tot 23.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur) – De Koepelkerk (Jansplein 60 te Arnhem)

Op zaterdag 23 november wordt in de Koepelkerk in Arnhem een bijzonder Herfstconcert gehouden, waarbij maar liefst drie roze koren zullen optreden. Uit Arnhem komt Het Herenakkoord, de Achterhoek is vertegenwoordigd met Shansons en Pink Noise komt helemaal uit Antwerpen. Het wordt dus een avond met een internationaal tintje! Alle drie de koren laten een heel gevarieerd repertoire horen: van klassiek tot pop, van musical tot jazz. Kaarten kosten € 12,50 (voorverkoop via koorleden of via www.herenakkoord.nl en ook verkoop op de avond zelf). Pinnen is in de kerk niet mogelijk!

Het Herenakkoord vierde in 2017 zijn vijfde lustrum. Het koor is enorm gegroeid dit jaar en telt nu zelfs 32 leden: een recordaantal! Desondanks weet dirigent Christel Gelderman alles in uitstekende muzikale banen te leiden

Shansons heeft dit jaar ook iets te vieren. Zij zijn ook 20 jaar geleden opgericht! Het koor telt 20 leden en treedt op in de Achterhoek en ver daarbuiten. Het staat sinds kort onder leiding van Charl Venus. Een verrassend optreden van de afgelopen jaren was wel op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. 

Als derde koor is het gemengd roze koor Pink Noise uit Antwerpen uitgenodigd. Pink Noise is uniek in zijn soort: het is het enige LHBT+-koor van Vlaanderen. Het viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan en telt 25 leden. In het koor kunnen de zangers en zangeressen zich muzikaal helemaal uitleven, maar ook de gezelligheid staat centraal. De dirigent is Arto van Bauwel die het koor ook heeft opgericht. 

Het concert vindt plaats op zaterdag 23 november in de Koepelkerk, Jansplein 60 in Arnhem. De aanvang is 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.

De entree is € 12,50 p.p. Kaarten zijn te koop bij koorleden, via www.herenakkoord.nl of op de avond zelf aan de kassa van de zaal. In de kerk kan niet gepind worden.