Vrouwen van Bet - Hemels Verlangen

zondag 10 november 2019

Zondag 10 november – Dorpskerk Diepenveen (Matinee) 16.30 uur – € 12,50 – Met maaltijd in Hof van Salland € 25,00 (om 18.00 uur)

Klik op de datum voor ticketverkoop van die dag. Bij elke voorstelling is het ook mogelijk om deel te nemen aan een maaltijd.

Voor de derde keer presenteren de Vrouwen van Bet een theaterstuk. Op 1, 2 en 10 november is ‘Hemels Verlangen’ te bekijken; eerst de try-out in De Fermerie en op zaterdag 2 en zondag 10 november in de Dorpskerk van Diepenveen.

In de kapel van het vroegere vrouwenklooster, de Dorpskerk nu van Diepenveen, op de plek waar het allemaal in de 15e eeuw echt gebeurde, kijken we hoe wij nu als zusters met elkaar leven. Wat betekenen de begrippen van de Moderne Devotie eenvoud, zuiverheid en gehoorzaamheid voor ons?

Misschien doen we maar wat: we zijn met onszelf bezig en met elkaar en de wereld. En we werken. Dan gebeurt het: het wordt theater.

Kathenka Woudenberg regisseert. Als actrice werkte ze bij veel verschillende gezelschappen met diverse regisseurs. Ze laat zich inspireren door Elike Roovers, Milo Rau en Gerardjan Rijnders. De laatste dacht mee bij Mary, je bent van mij!, de eerste voorstelling van Vrouwen van Bet.

Meer informatie over deze voorstelling is te vinden via de website van Vrouwen Van Bet.