Documentaire Galore & Live-Muziekcafé

zondag 26 januari 2020

Filmtheater en Muziekcafé Gigant – Nieuwsstraat 377 te Apeldoorn

Documentaire Galore (Filmzaal) – start 14.30 uur

Divan & the House of Quoi (Café) – aanvang 16.15 uur

Na bijna tien jaar op het podium is Lady Galore niet meer weg te denken uit de Nederlandse dragscene. Binnen de Europese dragcommunity heeft ze zich door haar jarenlange inzet voor zichtbaarheid en saamhorigheid onmisbaar gemaakt. Maar de toewijding van Sander de Baas, de man achter Lady Galore, eist zijn tol. Zijn overgewicht maakt Lady Galore tot een unieke verschijning, maar Sander kampt met serieuze gezondheidsproblemen. Een maagverkleining moet ervoor zorgen dat hij snel een gezond gewicht bereikt. Maar wat blijft over van Lady Galore?

Na afloop van de documentaire is er de mogelijkheid om de hoofdpersoon “Lady Galore”, enkele vragen te stellen. Vanaf 16:15 is er live-muziek in ons gratis te bezoeken muziekcafé, geheel in stijl van deze docu met Divan and the House of Quoi.

Dit film- & muziekprogramma wordt aangeboden i.s.m. CODA museum, ter ere van de expositie ‘Drag Power – Gender, pride & glamour’, die t/m 1 maart te bezoeken is in CODA museum. 
Meer info over de tentoonstelling op de website van CODA

Divan & the House of Quoi is het nieuwe project van Hermitage-zanger Divan. De optredens in Gent en Berlijn, alsook de goed ontvangen singles zijn een voorbode van de in 2020 te verschijnen debuutplaat ‘The Gay Tapes’, een conceptalbum dat al enkele jaren op de wishlist van deze Vlaamse songwriter stond. Met een pak eigen songs en enkele eigenzinnige covers verpakt Divan & the House of Quoi queer life in een electro-akoestisch popjasje. Live bijgestaan door Achilles De Raedt en Iskander Moens van de ban HYPER! staat Divan & the House of Quoi als een… euhm… huis. Kom je verwarmen aan en inspireren door dit deels emotioneel en deels activistisch project.