AutiRoze; ook in Deventer?

Autiroze is de groep van COC Nederland van, voor en door LHBTI+ met autisme. Door met name ontmoeting en zichtbaarheid zetten we ons in voor onze doelgroep. AutiRoze begon in maart 2015 in Utrecht en zit inmiddels op 9 locaties door het land.

LHBTI+ en autisme

Onderzoek heeft aangetoond dat het aantal lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders onder mensen met autisme groter is dan onder mensen zonder autisme. Hoe dat komt is nog onbekend. Maar…

Wat we wel weten is dat het belangrijk is om beide labels een plek in je leven te geven. Bij de zoektocht naar wat autisme en LHBTI zijn voor jezelf betekent kan herkenning vinden en weten dat je niet de enige bent erg helpen.

Doe je mee in Deventer?

COC Deventer kijkt of het mogelijk is een AutiRoze te starten. Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers, met of zonder autisme. Wil je op de hoogte blijven van onze start in Deventer? Of misschien meehelpen? Stuur dan een mailtje naar info@autiroze.nl