Theatertip: God Is Een Moeder

vrijdag 21 februari 2020

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer: 20.30 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 19,00

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een moeder

Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Een persoonlijke en gemeenschappelijke zoektocht naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie.

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de  ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Meer informatie over is te vinden via de website van de Deventer Schouwburg.