Internationale Vrouwendag

zondag 8 maart 2020

Zondag 8 maart – van 13.30 tot 17.00 uur – Entree € 5,00

Bibliotheek Deventer Centrum – Stromarkt 18 te Deventer

Bekijk hier de Flyer Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2020 wordt jaarlijks stilgestaan bij de internationale vrouwendag. Dit jaar staat deze dag landelijk in het teken van 75 jaar Vrijheid. En in Deventer heeft het organiserend comité daar
‘Economische Zelfstandigheid van de Vrouw’ als tweede thema aan toegevoegd. Graag nodigen we je uit om deze dag samen met ons te vieren in de Bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer van 13.30-17.00 uur. Entree 5 Euro incl. consumptie (alleen contant).

75 Vrijheid
Wij leven in Nederland al 75 jaar in vrijheid, in vrede en zonder oorlog en dat is in de huidige tijd, in de wereld waarin wij nu leven heel bijzonder. Maar ook in onze stad met ruim 80 nationaliteiten, leven veel mensen die de laatste jaren zijn gevlucht voor oorlog(en) uit hun vaderland en in Nederland een nieuwe toekomst willen opbouwen.

Een wereld te winnen
Hoe groot is de vrijheid van vrouwen in economisch, sociaal en maatschappelijk perspectief. Zijn we gelijkwaardig met de man binnen alle culturen en nationaliteiten? Wij weten dat daar nog een wereld te winnen is. Termen als diversiteit, vrouwenquotum, loonkloof, gelijke behandeling, zijn de afgelopen decennia veelvuldig gepasseerd. De verschillen zijn groot, en daarom moeten we de belangen van vrouwen blijven onderstrepen en is de bewustwording noodzakelijk voor alle generaties.

Bibliotheek Deventer
Op 8 maart 2020 wordt van 13.30 – 17.00 uur in de Bibliotheek Deventer een programma voor, door en met vrouwen georganiseerd, een inspirerende middag met lezingen en een debat waarin economische zelfstandigheid een grote rol speelt met prikkelende stellingen. Met o.a. Alice van Diepen directeur bestuurder Bibliotheek Deventer, Keklik Yucel Directeur / Eigenaar KY Consultancy & Artikel 1 in Actie, Liesbeth Grijsen Wethouder gemeente Deventer, Huri Sahin Raad voor het Openbaar Bestuur, Ellen Schild architect bij Groen+Schild, Nuran Florissen oprichtster van Vrouwen voor Elkaar, Mw. drs C.A. Boonstra feministisch theologe en Vera Bon: Singer songwriter