Filmtip - Matthias et Maxime

dinsdag 14 juli 2020

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer – aanvang 17.30 uur

Deze film is geregiseerd door multitalent Xavier Dolan, die ook één van de hoofdrollen speelt.

Matthias et Maxime (Canada 2019)

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen. Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen.
(Drama; 119 minuten)

Beperkte plaatsen. Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen voor ‘Matthias et Maxime’ via deze link. Reserveren is vanwege de geldende coronaregels niet mogelijk.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.