Filmmiddag - Three Generations (2015)

zaterdag 29 augustus 2020

Zaterdag 29 augustus – van 14.00 tot 16.00 uur

Theaterzaal Bibliotheek Centrum – (Stromarkt 18) te Deventer

De Jongerengroep en de Transgendergroep van COC Deventer e.o. organiseren samen een filmmiddag in de Theaterzaal van Bibliotheek Centrum Deventer. De film ‘Three Generations’ wordt vertoond op zaterdag 29 Augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur (de film zelf zal rond 14.10 uur beginnen).

Vanwege coronamaatregelen zijn er echter beperkte plaatsen beschikbaar! Meld je aan VIA MAIL (transgender@cocdeventer.nl) of een PRIVÉ BERICHT via facebook, met je naam en telefoonnummer. Kun je toch niet komen? Meld je zo snel mogelijk af, zodat anderen geen plek mislopen, want vol=vol. 

Three Generations (Verenigde Staten – 2015)
De spontane tiener Ray (Elle Fanning) leeft samen met zijn alleenstaande moeder Maggie (Naomi Watts) en zijn levendige oma Dolly (Susan Sarandon) in New York. Wanneer Ray, die al van jongs af aan weet dat hij in het verkeerde lichaam geboren is, besluit om in transitie te gaan, moet de hechte familie om leren gaan met deze ingrijpende verandering. Dolly, die zelf lesbisch is, vindt het moeilijk te accepteren dat ze nu een kleinzoon heeft en Maggie wordt als moeder gedwongen om grote beslissingen te nemen. Om de transitie in gang te zetten moeten ze de vader van Ray opsporen zodat hij zijn wettelijke toestemming kan geven voor de geslachtsverandering.

Three Generations is een ontroerende film over de identiteit van een jonge tiener en de kracht van een liefdevolle familie. (Komedie/Drama – 92 minuten)