Aseksualiteit; wat is dat eigenlijk?

Sinds 2019 is er NOA, de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit. Wij zetten ons in voor de aseksuele gemeenschap in Nederland. Dit doen we o.a. door het verspreiden van informatie over aseksualiteit, het organiseren van evenementen voor aseksuele personen, en door vragen te beantwoorden vanuit de aseksuele gemeenschap en daarbuiten.

De Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA) is een belangenorganisatie voor de aseksuele gemeenschap in Nederland. Deze organisatie is 9 november 2019 opgericht met het doel bekendheid te geven aan aseksualiteit, vooroordelen weg te nemen, aanspreekpunt te zijn voor de aseksuele gemeenschap, en te werken aan destigmatisering en zichtbaarheid van aseksualiteit. Daarnaast streeft de NOA inclusiviteit binnen de LHBTIA+-gemeenschap na.

Hoewel de NOA voornamelijk actief is binnen Nederland, onderhoudt zij ook contacten met de internationale aseksuele gemeenschap en denkt zij mee over internationale zaken die relevant zijn voor de gemeenschap in Nederland.

Meer weten? Lees de flyer of neem contact op met NOA; een website waar je informatie kan vinden over aseksualiteit, maar ook hoe je anderen kunt ontmoeten. Zo leer je misschien andere Aseksuelen kennen.

Of ga naar The Ace Mind; een Engelstalige website waar je je vraag kunt achterlaten.