Expositie LHBTIQ+ in Deventer weer toegankelijk

UPDATE: Museum De Waag is weer geopend vanaf woensdag 26 januari 2022!

De Waag is m.u.v. maandag iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

COC-leden ontvangen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 1,50 korting op de toegangsprijs.

Bij binnenkomst wordt naar Corona-QR-code en legitimatie gevraagd.

De extra activiteiten rondom deze expositie die voor de december/januari gepland stonden worden naar 2022 verplaatst. Exacte data volgt binnenkort.

Op zondag 14 november werd in Museum De Waag (Brink 65 te Deventer) de nieuwe tentoonstelling Face It geopend. In deze expositie wordt met posters, foto’s, voorwerpen en persoonlijke verhalen de geschiedenis van LHBTIQ+’ers in Deventer inzichtelijk gemaakt. Aanleiding van deze tentoonstelling vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer in 2022. Face It was de naam van het COC-café in Deventer van 1994 tot 2015 en zal daarom menigeen nog bekend in de oren klinken. Naast het COC-verleden komen ook andere aspecten uit de roze geschiedenis van Deventer aan bod.

Op de begane grond kan men ronddwalen langs allerlei ‘protestborden’ waarop veel activiteiten van 50 jaar COC Deventer e.o. maar ook veel andere aspecten worden belicht. Daarnaast zijn er met een audiotour persoonlijke verhalen te beluisteren, waarin zeven LHBTIQ’ers vertellen over hun belevingswereld. In de kelder van De Waag zijn in de vitrines diverse voorwerpen te bekijken die iets weergeven over de geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Tevens is er videomatyeriaal te bekijken.Ook worden in de kelder de komende maanden activiteiten georganiseerd in het kielzog van de expositie. Deze zullen op de website van COC Deventer worden opgenomen.

Meet&Greet

Om de bezoekers maar ook de LHBTIQ+gemeenschap zelf de kans te geven met elkaar kennis te maken zal op diverse middagen een Meet&Greet worden georganiseerd. LHBTIQ-personen met diverse achtergronden gaan met elkaar en het publiek in gesprek in een vriendelijke setting. Deelnemers kunnen zich melden via deze link, waarna contact wordt opgenomen om een concrete datum af te spreken. Deelnemers hebben voor die dag vrij entree om de expositie te bekijken.

Met korting of gratis naar de expositie?

De expositie is tot en met april 2022 te zien in De Waag. De entreeprijs is € 9,00, maar COC-leden krijgen op vertoon van hun geldige ledenpas € 1,50 korting. Houders van een Museumkaart hebben vrij entree, maar er is nog een manier voor LHBTIQ’ers om gratis naar binnen te kunnen. Wanneer men zich meldt als deelnemer aan één van de Meet&Greet bijeenkomsten in de kelder dan kan voorafgaand of daarna de expositie te bekijken.

Luister ook de uitzending van De Roze Golf terug, waarbij oud-COC-voorzitter Ab Kranenbarg samen met kunstenaar Maudy en directeur Ewout van der Horst van Deventer Verhaal de expositie in De Waag bezoekt.

Tags: