Kieswijzer Rainbowvote.NU

Al meer dan driehonderd politieke partijen uit ruim honderd gemeenten presenteren hun LHBTI-standpunten en kandidaten op Rainbowvote.NU. Rainbowvote.NU is COC’s kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

De partijen beschrijven op Rainbowvote.NU wat ze de komende jaren in hun gemeente voor LHBTI’s willen doen en wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt. Ook presenteren ze hun regenboogkandidaten: LHBTI’s en mensen die zich in de gemeenteraad voor LHBTI’s willen inzetten.

Aan de hand van een veertigtal stellingen geven partijen op de website hun standpunten over zaken als veiligheid, acceptatie op school en zichtbaarheid. Van politie-inzet tot mannenontmoetingsplaats, van voorlichting op school tot asielzoekers en van regenboogzebrapad tot genderinclusieve toiletten: op Rainbowvote.NU lees je hoe partijen er over denken.

Rainbowvote.NU kwam tot stand door samenwerking tussen COC-lidverenigingen, COC Nederland en kenniscentrum Movisie. Toenmalig COC-voorzitter Tanja Ineke lanceerde de kieswijzer op 28 januari 2018 tijdens COC’s True Colors in een uitverkocht Paradiso Amsterdam.

Politieke partijen die willen meedoen aan Rainbowvote.NU kunnen zich nog aanmelden; stuur een e-mail naar info@rainbowvote.nu.

In de regio Deventer e.o. zijn de volgende partijen vertegenwoordigd:

Apeldoorn: Groen Links, Partij voor de Dieren, Wij Apeldoorn

Deventer: Atheïstische Seculiere Partij, Christen Unie, Deventer Belang, Deventer Sociaal, D66, PvdA, VVD

Raalte: GroenLinks

Voorst: PvdA/Groen Links

Zutphen: Groen Links, Kies Bewust Lokaal, PvdA, Partij voor de Dieren, SP, VVD

Vanuit de gemeenten Lochem, Olst-Wijhe en Rijssen-Holten zijn er (vooralsnog) geen politieke partijen aangemeld.

Tags: